Johan Tollenaere

De juiste man op het juiste moment!

wie is ...

Echtgenoot en vader

Johan is 56 jaar en getrouwd met Linda Peeters, dochter van Jos van Neerke Peeters en Moeke van 't Kareind, kantoorhoudster Argenta. Hij is de fiere papa van Janne, die in Leuven geneeskunde studeert en Wannes die zich uitleeft in Houttechnieken op Sint-Jansberg.

Sportman en natuurliefhebber

Elke dag was er vroeger tijd voor sport. Johan speelde voetbal, was bij de atletiekclub, de basketclub en de judo. In het College in Hasselt was hij een vaste waarde bij het zwemteam. In Maaseik speelde hij volleybal bij Noliko. Vandaag kan je hem af en toe zien op de tennis. Hij stichtte samen met enkele vrienden ook een nieuwe club om Padel te spelen. Skiën, mountainbiken en zeilen zijn vandaag ook passies. Toen hij 10 jaar was sloot hij zich al aan bij natuurverenigingen. Een groot deel van zijn jeugd bracht hij door bij landbouwers, als kleinzoon van een boerenfamilie voelde hij er zich thuis.

Cultuurbewust en sociaal bewogen

Johan maakt geen onderscheid tussen cultuur met grote of kleine c. Af en toe trekt hij naar het Cultureel Centrum, hij pikt nu en dan een concert(je) mee (zeker van de Boss), maar viert ook uitbundig Carnaval. Johan vindt dat iedereen zijn best moet doen, maar hij laat niemand achter en steunt wie minder kan of wie het moeilijk heeft. Zo was hij gedurende vele jaren collectant van 11.11.11. Tot vandaag helpt hij mensen die in problemen zijn geraakt en die het niet breed hebben. Hij vindt wel dat mensen een “trampoline” moet aangeboden worden maar geen “hangmat”.

Financieel expert en politicus

Johan is juridisch en economisch geschoold: licentiaat rechten KU Leuven en Master Bedrijfskunde Universiteit Hasselt. Als adviseur voor de directie openbare besturen Vlaanderen van het Gemeentekrediet was hij verantwoordelijk voor de opvolging van de financiën van de Limburgse overheden (gemeenten, ocmw, intercommunales, ziekenhuizen). Gedurende 18 jaar is hij nu al Financieel Directeur en afdelingshoofd financiën en informatica van de gemeente Maasmechelen.

Ook als politicus is Johan gepokt en gemazeld: Hij werkte als adviseur op het kabinet van de minister van Landbouw en KMO. Hij was verantwoordelijk voor het Limburgs Instituut Politieke Vorming en Onderzoek. Sinds zijn eerste dag als Maaseikenaar is Johan politiek geëngageerd en weet hij zijn knowhow en goede contacten met toppolitici van verschillende partijen in te zetten voor Maaseik.

Leider, werker en coach

Johan was actief in diverse jeugdbewegingen. Tijdens zijn middelbare en hogere studies werkte hij ook al in zijn vrije tijd. In Leuven waar hij studeerde zat hij in het praesidium. In die periode stond hij samen met de scouts van Maaseik aan de wieg van de Maaslandse Zeescouts Pebbles en was hij bij de eerste leiding. Hij was verschillende jaren voorzitter van volleyclub Scana-Noliko. Daarnaast is hij (bestuurs-)lid van verschillende verenigingen. Recent stichtte hij nog een nieuwe sportclub Padelclub Maaseik Pacma.